Pärnu tutvustab end Helsingi turismimessil

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu linn ja maakond koos ettevõtjatega osaleb homsest pühapäevani Helsingis toimuval Põhjamaade suurimal turismimessil Matka.

Pärnu linnavalitsuse teatel on väljapaneku fookuses pere- ja spaaturism. Pärnu messiboksi kujundus on retrostiilis. Sümbolitena on välja toodud nostalgiahõngulised kuurordielemendid ja soovijad saavad end pildistada tiirlevas riietuskabiinis.

Messil osaleb Pärnu linnapea Toomas Kivimägi. "Soome on Pärnule jätkuvalt väga oluline turismisihtturg ja meil on, millega soomlaste tähelepanu võita. Turismimess Matka on linna tutvustamiseks vaieldamatult üks paremaid võimalusi,“ rääkis ta.

„Eelmine aasta oli Pärnule turismivaldkonnas väga edukas, avati uusi objekte ja värskendati vanu "klassikuid",“ tutvustas linnapea. „Oma uksed avas ajaloolises mudaravila hoones uus ja moodne spaahotell Hedon ja valmis sai Lottemaa. Kokku investeeriti turismisektorisse 35 miljonit eurot.“

Kivimägi sõnade kohaselt on tänavugi oodata uuendusi ja värskendusi. „Kevadel avatakse 130 hektari suurusel alal uus 18rajaline Pärnu Bay Golf Resort, klubihoone saab White Beach Golf – Valgeranna golfklubi, laienevad Estonia Medical Spa Hotel ja Viikingi spaahitell, uuenemas on Rannahotell,“ loetles linnapea. „Kõige selle kaudu meie positsioon ja potentsiaal turismiturul tugevneb. Nüüd on vaja sellest vaid soomlastele ja messikülalistele teada anda.“

Éelmisel aastal külastas Helsingis Matka messi ligemale 67 000 külastajat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles