Pärnu kaasav eelarve ootab häid ideid

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu linnavalitsus ootab elanikelt selle kuu lõpuni ideid, kuidas kasutada tänavusse eelarvesse kavandatud 30 000 eurot. Märtsis pannakse laekunud ideed rahvahääletusele.

Pärnu rahanduse abilinnapea Meelis Kuke sõnade järgi peavad need olema investeeringuideed, mille realiseerimine lihtsustab pärnakate igapäevategemisi, rikastab linnakeskkonda ja/või parandab linlaste tervise- või puhkekäitumise võimalusi. Kultuuriprojektidele kaasavast eelarvest raha ei jagata.

Ideekirjeldus peab sisaldama selle realiseerimise eelarvet, realiseerimise aega ja järgneva hooldusega seotud kulude mahtu aastas.

Pärnu linnavalitsus kuulutas kaasava eelarve ideede konkursi välja eelmise asta lõpul ja pikendab  ideede esitamise perioodi jaanuari lõpuni. Ideid saab linnavalitsusele saata e-postiga või viia linnavalitsuse infolauda.

Ettepaneku võivad esitada kõik, ka mittepärnakad, aga ideede üle hääletamise ja lõppotsuse langetamise õigus on vaid Pärnu linna elanikel.

Ideid hindab komisjon ja kvalifitseerunud ideed jõuavad lõpphääletusele, milles osalevad ainult pärnakad.

Oma lemmikideele saavad hääle anda vaid need, kelle elukoht on rahvahääletuse väljakuulutamise kuupäeva seisuga Eesti rahvastikuregistri andmetel Pärnu linnas. Antud häält saab muuta kuni hääletamise lõppemiseni, kehtima jääb viimasena tehtud valik.

Hääletamine toimub Pärnu linna kodulehel märtsi esimeses pooles.

Kuke sõnade kohaselt viiakse ideesid ellu hääletustulemuse järgse pingerea alusel ja täpselt nii palju, kui 30 000 euro sisse mahub.

Eestis on kaasava eelarve põhimõtteid rakendanud Tartus, Viljandis, Kuressaares ja Elvas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles