Juhtkiri: Jälge jätmata

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Riigikogus läbis teise lugemise kodu- ja töökorra seaduse muudatus. Selle jõustumisel saavad riigikogu komisjonid voli kustutada istungite helisalvestised kui arhiiviväärtuseta abivahendid. Soov endast jälgi mitte jätta on demokraatlikus ühiskonnas kummaline ega räägi Eesti riigi palju kiidetud läbipaistvusest.

Nüüd vaidleks vastu helisalvestiste kustutamise eestkõneleja, põhiseaduskomisjoni oravaparteilasest esimees Rait Maruste, kes parlamendis kõneldes ütles, et komisjonide istungite tööd kajastavad protokollid muudetakse senisest põhjalikumaks, et neis kajastuks istungite käik, vastuvõetud otsuste ja seisukohtade kujunemine. Mõistagi ei nimeta Maruste, mis on kriteeriumi ”senisest põhjalikumaks“ alus.

Igal juhul on põhjalike protokollide sisu enne filtreeritud ja toimetatud, mistõttu arutelust kujunev pilt võib osutuda vildakaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles