Raeküla koolis avatakse üks esimene klass rohkem

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raeküla kool.
Raeküla kool. Foto: Ants Liigus

Pärnu linnavalitsus kinnitas uuel õppeaastal linna üldhariduskoolides avatavate esimeste ja kümnendate klasside õppekohtade arvu, senisega võrreldes on Raeküla koolis üks esimene klass rohkem ja ühisgümnaasiumis üks kümnes klass vähem.

Sel ja järgmisel aastal on kooliminevate laste arv tõusuteel ning paljud lapsevanemad tahaksid lapse kas mõnda kesklinna kooli või Mai kooli panna. Paraku mahutavad Kuninga tänava põhikool ja Vanalinna põhikool kumbki vaid kaks klassitäit esimese klassi õpilasi. Ka Mai kool on õpilasi täis, üle nelja paralleelklassi sinna ei mahu.

Linnavalitsus üritab kooliminevaid lapsi suunata Raeküla kooli, kus avatakse sügisel kolme klassi asemel neli esimest klassi. Tulevases Vene põhikoolis võetakse vastu kolm, Ülejõe põhikoolis neli ja Rääma põhikoolis kaks klassikomplekti esimese klassi õpilasi. Kokku on uuel õppeaastal Pärnu üldhariduskoolides 21 esimest klassi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles