Pärnu sadamat külastas mullu 516 kaubalaeva

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sadamale on tähtis, et navigatsioon vältaks aasta ringi, mistap kaubalaevade teenindamisel tuleb talvel vahel abiks võtta näiliselt väike, aga üllatavalt võimas puksiiralus, jäälõhkujast rääkimata.
Sadamale on tähtis, et navigatsioon vältaks aasta ringi, mistap kaubalaevade teenindamisel tuleb talvel vahel abiks võtta näiliselt väike, aga üllatavalt võimas puksiiralus, jäälõhkujast rääkimata. Foto: Henn Soodla

AS Pärnu Sadama vanemstividori Ahti Väljari teatel imporditi mullu Pärnu merevärava kaudu peamiselt killustikku, seevastu riigist välja veeti märkimisväärses koguses ümarpuitu, hakkpuitu, turbatooteid, toorturvast ja küttegraanuleid.

“Need olid suuremad kaubagrupid, mis meie sadama kaudu eksporditi,” tähendas Väljari. “Puitu veeti välja miljon kuupmeetrit, turvast üle poole miljoni kuupmeetri, hakkpuitu pool miljonit kuupmeetrit, peale selle graanulid, mida meie kaudu eksporditi mullu veidi üle veerand miljoni tonni.”

Üle pika aja müüdi Pärnu sadama kaudu välismaale paar laevatäit moodulmaju ja saematerjali.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles