Juhtkiri: Uus maavanem? No ja siis?

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Küünlapäeval, 2. veebruaril astub ametisse Pärnu järgmine maavanem. Siseminister Hanno Pevkur esitles Pärnumaa omavalitsuste liidule (POL) maavanema kandidaadina Tootsi vallavanemat Kalev Kaljustet ja POL kiitis tema kandidatuuri heaks 21 poolt- ja 11 vastuhäälega.

Kaljuste Pärnumaal ilmselt väga tuntud ei ole, kuid seda polnud enne ametisseastumist eelminegi maavanem Andres Metsoja. Kaljustel kui väikse Tootsi valla juhil ei ole praegu sobivasse erakonda kuulumise kõrval suursaavutusi ette näidata. Ja kui nüüd aus olla, siis maavanema roll selleks erilisi võimalusi ei annagi.

Kuigi Pevkur ütles, et maavanemal peab olema nii kohalike omavalitsuste kui Eesti valitsuse toetus, jättis ta viisakalt mainimata, kuivõrd oluline on maavanema sobitumine olukorda. Kui valitsuskoalitsioonis olid Reformierakond ja IRL, passis Pärnu maavanemaks IRLi liige Metsoja. Nüüd jagab Reformierakonnaga võimu Sotsiaaldemokraatlik Erakond ja kahtlemata sobib maavanemaks nüüd Pärnumaa sotside juht Kaljuste. Sellest, et Tootsi vald on omavalitsuste võimekuse tabelis viimase kümne seas, ei räägi samuti keegi. Kui selles olukorras üldse midagi loota, siis seda, et Kaljuste seisab maavanemana selle eest, et Tootsi vald saaks mõne naabervallaga ühendatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles