Küünlaümbriste kogumises osaleb rekordarv õpilasi

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Küünlaümbriste jaht” on mõeldud 1.-6. klassi õpilastele üle Eesti, kelle ülesandeks on koguda kokku võimalikult suur arv tühjaks põlenud teeküünalde alumiiniumümbriseid.
“Küünlaümbriste jaht” on mõeldud 1.-6. klassi õpilastele üle Eesti, kelle ülesandeks on koguda kokku võimalikult suur arv tühjaks põlenud teeküünalde alumiiniumümbriseid. Foto: Kuusakoski

Teist aastat järjest jäätmekäitleja Kuusakoski korraldatud küünlaümbriste kogumisaktsioonile “Küünlaümbriste jaht” on registreerunud 5705 kooliõpilast kõikjalt Eestist ehk 2006 osalejat rohkem kui mullu.

Täpselt kuu enne kampaania ametlikku lõppu osaleb aktsioonis juba 314 klassi 133 koolist. Esindatud on kõik maakonnad, enim osalejaid on Harju-, Tartu-, Pärnu- ja Lääne-Virumaalt.

“Nii tähelepanuväärne osalejate arv näitab suurt huvi taaskasutuse ja jäätmekäitluse vastu noorema astme kooliõpilaste seas. Viimase nädalaga on osalejate nimekiri täienenud üle 300 õpilasega ja loodame samasugust aktiivsust ka paari järgmise nädala jooksul,” ütles kampaania eestvedaja Mari-Liis Kallismaa.

“Küünlaümbriste jaht” on mõeldud 1.-6. klassi õpilastele, kelle ülesanne on koguda võimalikult suur arv tühjaks põlenud teeküünalde alumiiniumümbriseid. Kampaania peaeesmärk on propageerida keskkonnasäästlikku käitumist ja selgitada noorema astme õpilastele taaskasutuse ja jäätmete sortmise vajalikkust.

“Loodame tänavuse kampaaniaga koguda vähemalt 850 000 küünlaümbrist. Kuna kampaania lõpuni on jäänud vaid kaks nädalat, tuletame kõikidele esimese astme kooliõpilastele meelde, et lõpptulemus sõltub just teist,” sõnas Kallismaa.

Osalejate registreerimine lõpeb 31. jaanuaril ja ümbriseid on võimalik lähimasse Kuusakoski teenindusjaama tuua 15. veebruarini. Võitjad tehakse teatavaks märtsis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles