Õppereis Tallinna ajas õpilastel juuksed püsti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu täiskasvanute gümnaasiumi õppurid käisid õppereisil Tallinnas, kus külastasid raadio- ja telemaja ning energia avastuskeskust.
Pärnu täiskasvanute gümnaasiumi õppurid käisid õppereisil Tallinnas, kus külastasid raadio- ja telemaja ning energia avastuskeskust. Foto: Erakogu.

Pärnu täiskasvanute gümnaasiumi õppurid käisid õppereisil Tallinnas, kus külastasid raadio- ja telemaja ning energia avastuskeskust.

Päeva alustati raadio- ja telemajast. Raadiomajas tutvustas Jaan Elgula raadiotöö telgitaguseid. Tutvuti helistuudiote ja raadioteatri jaoks ehitatud „vatitoaga“.

Telemajas andis Mai Mikiver ülevaate  teletöö iseärasustest. Õpilased nägid telestuudioid, kus on salvestatud saated, mida televiisorist vaatame. Oma käega sai katsuda nii „Aktuaalse kaamera“ kui „Terevisiooni“ sisustust, mis on püsivalt üles seatud selleks ettenähtud stuudiotes. Telemaja muuseumis olid lapsepõlvest tuttavad tegelaskujud.

Energia avastuskeskuses näidati välgu tekkimist ja katset staatilise elektriga, kus mõni pikemate juustega õpilane sai juuksed püsti. Planetaariumis vaadati filmi „Tähetolm ja Päikese pere“.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles