Kadri Simson: Pensionidest ja pensionäridest ausalt ning avameelselt

Kadri Simson
, riigikogu liige (Keskerakond)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Simson.
Kadri Simson. Foto: Erakogu

Alanud aasta toob paljudele Eesti peredele rõõmu, sest tõuseb lapsetoetus ja koolitoidutoetus jõuab gümnaasiumiõpilasteni. Pensionäridki võivad olla rahulikud, sest pension tõuseb täpselt nii palju, kui indeksi järgi lubatud.

Vahepealsed aastad on teinud kindlasti ettevaatlikuks, sest pensione on külmutatud või ei ole pensionärid saanud nii suurt pensionitõusu, nagu indeks ette näeb. Need, kes alles koguvad pensioni, nägid kriisiaastatel, kuidas valitsus taganes lubatust ja külmutas poolteiseks aastaks teise pensionisamba. Praegu oleme olukorras, kus vanemapension on külmutatud. Kahtlused tuleviku suhtes on õigustatud, sest selleks on alust andnud Reformierakonna senine juhtimisstiil.

Heitlik pensionipoliitika on loonud olukorra, kus kiiresti kasvanud kodukulud, kallim toit ja ravimid on eakate toimetulekut vähendanud. Eesti pensionäride ühenduste liit on juhtinud tähelepanu, et kui räägitakse suurest pensionitõusust, jäetakse mainimata, et alates 1. aprillist 2008 kuni 31. detsembrini 2013 on pensionäri tarbimisstruktuuri arvestades reaalpension vähenenud 22 protsenti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles