Tööl kirurg, vabal ajal inglihäälne sopran

Anu Villmann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küllap ei ole paljud kirurg Ave Aava patsiendid osanud aimatagi, et tohtril on kaunis sopranihääl ja ta annab kontserte.
Küllap ei ole paljud kirurg Ave Aava patsiendid osanud aimatagi, et tohtril on kaunis sopranihääl ja ta annab kontserte. Foto: Urmas Luik

Kui kirurg Ave Aava punapritsmelises operatsioonirõivastuses, maskis näo ja tilkuva noaga Pärnu haigla jõulupeol äkitselt linnaorkestrit juhatava Erki Pehki kõrvale ilmus, võttis kontserdimaja laval avanev koletu vaatepilt nii mõnegi pidulise näost kaameks.

“Rahu, ainult rahu,” tuleks lehelugejale siinkohal Karlssoni kombel öelda, sest Eesti arstide liidu eestseisusesse ja Pärnu arstide liidu juhatusse kuuluv tohter Aava ei ole hulluks läinud: veristes töörõivastes püünele astumine ja noa ähvardusel dirigendile antud käsklus vahetada mängitav Bizet Mozarti vastu oli osa jõulupeoks kavandatud üllatusesinemisest.

Pärnu haigla kollektiiv on maakonna arvukamaid ja kõik ilmselt ei teadnud tolle hetkeni, et sopranist kirurgile on ooperiaariate esitamine ammune kutsumus. Jõulupeol astus ta üles vaid veidi dramaatilisemalt kui muidu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles