Kutsehariduskeskuses testitakse lõpetajate oskusi

Silja Joon
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koka eriala lõpueksamil võtab õpilane hommikul pileti, kus peal eel-, pea- ja järelroa ning joogi retseptid. Kahe ja poole tunniga tuleb valmistada neid toitusid täpselt kaks portsu.
Koka eriala lõpueksamil võtab õpilane hommikul pileti, kus peal eel-, pea- ja järelroa ning joogi retseptid. Kahe ja poole tunniga tuleb valmistada neid toitusid täpselt kaks portsu. Foto: Silja Joon

Pärnumaa kutsehariduskeskuse seitsme eriala lõpetajad sooritavad jaanuari lõpuni kutseeksameid, põhikooli- ja gümnaasiumijärgses õppes on tänavu lõpetajaid kokku 126.

Pärnumaa kutsehariduskeskuse direktor Riina Müürsepp nentis, et lõpetajad saavad soovi korral kaks dokumenti: kutseharidust tõendava lõputunnistuse ja kutsetunnistuse, mille väljaandmist koordineerib kutsekoda.

Lõpetajatel on võimalus sooritada kaks kutseeksamit: üks on koolieksam ja teine kutsekvalifikatsiooni nõuetele vastav eksam. Müürsepa sõnade kohaselt on riik võtnud uue õppekavaga suuna need ühitada. Kuna aga tänavused lõpetajad on järginud vana õppekava, teevad nad kaks eksamit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles