Olev Siinmaa mälestusmärgi lõplik lahendus võib selguda veebruariks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olev Siinmaa mälestusmärgi ideekavandite konkursile laekunud võistlustööd.
Olev Siinmaa mälestusmärgi ideekavandite konkursile laekunud võistlustööd. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pärnusse planeeritava arhitekti Olev Siinmaa mälestusmärgi ideekonkursil sõelale jäänud ideekvandid on jaanuari lõpuni täiendamisel, peale mida loodab žürii teha lõpliku otsuse.

"Kuna jäi kaks võrdset tööd, siis lasime neid täiendada ja ootame tulemusi 31. jaanuariks," ütles Pärnu linnakunstnik Janno Poopuu. "Pärast seda saame lõpliku otsuse teha," lisas ta.

Komisjon valis Olev Siinmaa mälestusmärgi konkursile laekunud tööde seast välja kolm kavandit, kuid esimest kohta välja ei antud. Kolmanda preemia ning 1000 eurot sai võistlustöö „Valge Kuup“, mille autorid on Tiiu Kirsipuu ning Kersti Lootus osaühingust Lootusprojekt. Teise preemia ja 2000 eurot sai töö märgusõnaga „Oskar“, mille autorid on Paco-Ernest Ulman, Hardi Lehemaa, Andres Vare ning Helle-Triin Hansumäe osaühingust Mudel. Teise preemia ja 2000 eurot sai ka töö märgusõnaga „ Siinmaa Refleks“, mille autorid on Pille Kivihall ja Erik Nobel aktsiaseltsist Nobel Arhitekter.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles