Teisipäeval lõpeb riigieksamitele registreerimine

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavused riigieksamid algavad  27. aprillil eesti keele eksamitega ning lõpevad 21. mail matemaatika eksamiga. Foto on illustreeriv.
Tänavused riigieksamid algavad 27. aprillil eesti keele eksamitega ning lõpevad 21. mail matemaatika eksamiga. Foto on illustreeriv. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Gümnaasiumiõpilased peavad hiljemalt teisipäeval, 20. jaanuaril langetama riigieksamite valiku. Samaks ajaks peavad oma valiku tegema varem lõpetanud ja kutseõppeasutuste õpilased. Riigieksamitele registreerimine toimub eksamite infosüsteemis, kus koolid saavad oma õpilaste registreerimise seisu kontrollida 30. jaanuarini.

Gümnaasiumi lõpetamiseks peab õpilane sooritama eesti keele või eesti keele teise keelena, matemaatika ja võõrkeele riigieksami. Peale riigieksamite tuleb teha  gümnaasiumi koolieksam ja õpilasuurimus või praktiline töö (praktilist tööd ei pea tegema eksternina lõpetamisel).

Möödunud aastaga võrreldes ei ole riigieksamite korralduses muutusi. Matemaatika riigieksami puhul peab õpilane valima kitsa või laia kursuse alusel koostatud eksamitöö vahel.

Võõrkeele riigieksami puhul on õpilasel kolm valikuvõimalust. Saab sooritada riigi koostatava inglise keele riigieksami, mille eduka läbimise korral antakse õpilasele B1 või B2 tase. Teine variant on valida Innove vahendatud rahvusvahelise prantsuse, saksa või vene keele eksam, mille sooritamisel saab õpilane rahvusvaheliselt tunnustatud keeleoskuse tunnistuse. Samuti vabastatakse õppur kohustuslikust võõrkeeleeksamist, kui ta on juba varem edukalt sooritanud riigieksamina tunnustatud rahvusvahelise võõrkeeleeksami vähemalt B1 tasemel. Sellisel juhul tuleb 20. jaanuariks esitada vastav tunnistus.

Riigieksamitele registreerimise tähtaeg eksamite infosüsteemis on 20. jaanuar, koolid saavad samas oma õpilaste registreerimise seisu jälgida ja kontrollida 30. jaanuarini. Eksamitele on võimalik registreerida ka riigiportaali www.eesti.ee vahendusel.  

Tänavused riigieksamid algavad  27. aprillil eesti keele eksamiga ja lõpevad 21. mail matemaatikaeksamiga. Riigieksamite esmased tulemused avalikustatakse hiljemalt 19. juunil eksamite infosüsteemi ja riigiportaali kaudu. Riigieksami e-tunnistused on kättesaadavad ja allalaaditavad 20. juunist eksamite infosüsteemist või riigiportaali päringukeskkonnast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles