Sõnavõistlusele tehtud 3000 pakkumise hulgas tuli võitjaks "nuhvel"

BNS
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nuhvel. Foto on illustreeriv.
Nuhvel. Foto on illustreeriv. Foto: Pärnu Postimees

Täna lõppes Euroopa Liidu majas sõnavõistlus, kus 850 inimese esitatud 3000 sõnapakkumise hulgas tuli üldvõitjaks sõna "nuhvel", mis tähistab nutitelefoni ja tahvelarvuti omadusi ühendavat seadet.

Võistluse üldvõitjaks valitud sõna "nuhvel" esitas kokku 13 inimest, kelle vahel loositakse välja peaauhind - tahvelarvuti iPad, teatas Euroopa Komisjoni esindus Eestis. Inglise sõna phablet, millele vastet otsiti, oli ühtlasi osalejate seas kõige populaarsem. Oma sõnapakkumise saatis võistlusele 360 inimest.

"Head meelt teeb suur osalus ja arvukad uued sõnad. Kuigi kõik pakutud sõnad ei võitnud, on võidusõnade kõrval paljudel varju jäänud sõnadel võimalus kasutusse minna ja saada eesti keele igapäevaseks osaks," ütles eesti keele instituudi direktor Urmas Sutrop, kelle sõnutsi võib võistluse igati kordaläinuks lugeda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles