Toomas Kivimägi: Kas meid ikka jätkub?

Toomas Kivimägi
, Pärnu linnapea (Toomas Kivimägi valimisliit, Reformierakond)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Kivimägi.
Toomas Kivimägi. Foto: Urmas Luik

Aasta alguse põnev ja kohustuslik osa, loendus, on tehtud. Alustame positiivsest. Eelmisel aastal sündis Pärnus kümme last rohkem kui aasta varem: 377.

Kümme last rohkem pole just palju, aga kui mõelda teistpidi: mida suudavad need lapsed oma elu jooksul korda saata, kui palju neil saab olema lapsi ja lapselapsi, on seda palju. Lisasünnid ei päästnud meid miinusmärgiga iibest (–137). Aastaid on iive olnud „traditsioonilised“ 150 inimest ja suuri muutusi ei näe lähiaastatekski. Põhjusel, et sünnitusikka hakkavad jõudma madalaima sündimusega aastate naised.

Teiseks mõjutab elanike arvu ränne. Eelmise aasta rändesaldo oli miinuses 79 inimesega. See on küll negatiivne, aga seda on neli korda vähem kui aastal 2013 (–316). Just rändesaldo miinuse kahanemine on kõige olulisem positiivne muutus rahvastikuprotsessides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles