Pärnu kavatseb Eesti juubeliks kulutada miljoni

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rüütli platsil tähistatakse vabariigi aastapäeva seetõttu, et 23. veebruaril 1918 kuulutati selle servas asuva Endla teatri (praeguse hotell Pärnu) rõdult välja Eesti Vabariik.
Rüütli platsil tähistatakse vabariigi aastapäeva seetõttu, et 23. veebruaril 1918 kuulutati selle servas asuva Endla teatri (praeguse hotell Pärnu) rõdult välja Eesti Vabariik. Foto: Ants Liigus

Volikogu ühenduste ümarlauaga kohtunud Pärnu linnapea Toomas Kivimägi ütles, et linn on valmis Eesti Vabariigi 100. aastapäeva tähistamiseks kulutama ligi miljon eurot, rohkemaks omavalitsusel jaksu ei ole.

Jutt ei käi 2018. aastal Pärnus toimuvatest üritustest, vaid Pärnu kui Eesti riigi sünnilinna väljanägemise muutmisest juubeli eel. Kolm peamist asja, milleks raha võidakse kasutada, on oma riigi rajajate monumendi püstitamine, Rüütli tänava ja linna sissesõitude uuendamine.

Monumendile 300 000

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles