Jäärjas hukkus tulekahjus eakas mees

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Eile hilisõhtul hukkus Saarde vallas majapõlengus 74aastane mees.

Eile kell 22.55 tuli päästjatele kutse Saarde valda Jäärja külla, kus teataja sõnul oli maanteelt näha põlevat maja. Helistaja teatel võis hoones olla inimene.

Enne päästemeeskonna sündmuskohale saabumist plahvatasid tuulekotta ladustatud kaks gaasiballooni, millest üks oli ühendatud pliidiga. Päästjate saabudes põles puidust 4x8 meetri suurune hoone lausleegiga, teatas Lääne päästekeskuse pressiesindaja Katrin Zagorski.

Kustutustööde käigus leiti hoonest hukkununa liikumispuudega 74-aastane mees.

Tulekahju kustutati kell 3.33, maja hävis tules.

Menetlejate esialgsel hinnangul sai tulekahju alguse rikkest elektrisüsteemis. Lähedased ei olnud kindlad, kas maja oli varustatud nõuetekohase suitsuanduriga. Menetlejad sündmuskohalt andurit ei leidnud.

Pärnumaa päästepiirkonna juhataja Margo Tammepõld paneb kõigile südamele, et rike elektrisüsteemis ei pruugi esialgu tõsise probleemina tunduda.

“Kuid elektriga seotud ohtudele tuleb kindlasti tähelepanu pöörata. Rikkest elektriseadmes ei saa igapäevaselt küll palju tulekahjusid alguse, kuid õnnetuse korral võivad tagajärjed olla väga tõsised,“ selgitas Tammepõld ning lisas, et tulekahju õigeaegseks avastamiseks on oluline, et hoonesse on paigaldatud töökorras suitsuandur. „Suitsuandur avastab tuleõnnetuse juba selle esimestel minutitel,“ rõhutas Margo Tammepõld.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles