Vuti kooliprojekt viis külakosti Pärnumaale

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti jalgpalliliidu projekti „Jalgpall kooli!“ raames käisid treenerid Rauno Tutk ja Eneli Vals Pärnumaal Lindi lastead-algkoolis ja Jõõpre koolis.
Eesti jalgpalliliidu projekti „Jalgpall kooli!“ raames käisid treenerid Rauno Tutk ja Eneli Vals Pärnumaal Lindi lastead-algkoolis ja Jõõpre koolis. Foto: jalgpall.ee

Eesti jalgpalliliidu projekti „Jalgpall kooli!“ raames käisid treenerid Rauno Tutk ja Eneli Vals Pärnumaal Lindi lasteaias-algkoolis ja Jõõpre koolis, kus panid pea kõik lapsed liikuma ja jalgpalli mängima.

Treener Rauno Tutk ütles, et Lindi lasteaias-algkoolis pandi kogu koolielu seisma, sest trennis oli 25 last 29st. „Seal oli ka väga aktiivne kehalise kasvatuse õpetaja, kes aitas seda asja aktiivselt ellu viia,“ rääkis ta.

Lindi lasteaia-algkooli kehalise kasvatuse õpetaja Ene Lehtsalu oli emotsioonidest tulvil. „Megasuper päev oli,“ rõõmustas ta. „Ma küll ise kaasa ei teinud, sest ruumi oli vähe, aga juba pealtvaatajana läks aeg kiiresti, mis siis veel lastest rääkida. Ootan teid juba järgmisel ja ülejärgmisel nädalal tagasi. Olete õigel teel.“

Pärnumaal asuvas Jõõpre koolis osales 50 esimese kuni viienda klassi last. Rauno Tutk ütles, et suures ja korralikus saalis oli mõnus treeningut teha. „Alguses olid lapsed küll pisut kammitsetud, kuid kui nad end lõpuks käima said, hullasid kõik ja tegid hästi valju häält,“ lausus treener.

Kooli kehalise kasvatuse õpetaja Marika Vahter ütles, et lapsed võtsid jalgpallitreenerid väga hästi vastu. „Kõik lapsed tegid harjutused ilusti kaasa ja nägin jooksmas isegi neid, kes muidu päevas seitse korda hädaldavad,“ lausus Vahter.

Õpetajale endale meeldis treenerite vahetu suhtlemine, sõbralik ja aktiivne õhkkond. „Nägin ka ise palju huvitavaid harjutusi,“ lisas ta.

Mõlemad koolid said kingituseks palle, veste, tähikuid ja jalgpalliõpiku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles