Are valda jääb sügisest vaid üks kool ja lasteaed

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suigu lasteaias-algkoolis avati sügisest ruumide ümberehitamise järel neljas rühm. Lasteaias on 70 mudilast, koolis 12 õpilast kahes liitklassis.
Suigu lasteaias-algkoolis avati sügisest ruumide ümberehitamise järel neljas rühm. Lasteaias on 70 mudilast, koolis 12 õpilast kahes liitklassis. Foto: Urmas Luik

Ligemale 1300 elanikuga Are vallas on kaks haridusasutust, need on lasteaed-algkool Suigu külas ja põhikool Are alevikus, sügisest jääb omavalitsusse üks kool ja lasteaed ning mõlemad sama direktori juhtimisel.

Teisipäeva õhtul kogunes Are vallakeskusesse haridusasutuste töö ümberkorraldamist arutama 47 kohalikku, selgitusi andis vallavanem Lauri Luur. Kohalike arvamus oli vajalik enne volikogu jaanuariistungit, mille päevakorras on arengukavas haridust puudutava peatüki muutmine.

Peamine muudatus on Suigu algkooliastme sulgemine, misjärel jääb Suigusse valla ainuke lasteaed ja ainsaks kooliks Are põhikool. Asutuste ühendamise järel koondatakse juhtimine ühe direktori alla. Kaovad liitklassid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles