Are valla Uuetoa piimakarjal pole enam pikka pidu

Silja Joon
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praegu on Uuetoal lüpsilehmi 30, enamik Holsteini tõugu mustakirjud ja kolm punast maakarja esindajat.
Praegu on Uuetoal lüpsilehmi 30, enamik Holsteini tõugu mustakirjud ja kolm punast maakarja esindajat. Foto: Ants Liigus

“Pärast jaani lõpetame lehmapidamise ära. Viime loomad lihakombinaati. Enam ei jaksa. Piima hind on langenud ja me ei teagi, palju kätte saame,” tõdeb 2011. aasta Pärnumaa populaarseima põllumehe tiitli saanud Are valla Uuetoa talu peremees Arnold Prints.

1. jaanuarist viib piima Uuetoalt ära E-Piim. Praegu on piima hind 21 senti liiter, sellest võetakse maha veoraha ja nüüd on veel lisandunud pealelaadimistasu. “Meile saadetud teatises seisab, et täpne hind selgub kuu lõpus. Ei teagi, kui palju meile kätte jääb,” kirjeldas Erika Prints, Uuetoa perenaine.

Maaelu hääbumist peegeldab hästi Selja piimaühistu liikmete arvu kokku kuivamine. Iseseisvuse alguses oli sel liikmeid 300–400, nüüd on neid kümme. “Lehmapidamine tuleb lõpetada. Meie astume ka välja,” nendib Erika.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles