Pärnu volikogu arutab Pärnu muuseumi sihtasutuse loomist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu muuseum.
Pärnu muuseum. Foto: Urmas Luik

Kultuuriministeerium on algatanud riigiasutuse Pärnu muuseum baasil Pärnu muuseumi sihtasutuse loomise, vastav eelnõu on arutlusel Pärnu linnavolikogu tänasel istungil.

Pärnu muuseumi tegevus riigiasutusena lõpetatakse ja loodav sihtasutus võtab üle seni kultuuriministeeriumi hallatava Pärnu muuseumi funktsioonid, selgub linnavolikogu otsuse „Sihtasutuse Pärnu Muuseum asutamisel osalemine“ eelnõust.

Asutamisel annab riik sihtasutusele mitterahalise sissemaksena üle sihtasutuse tegevuseks vajaliku vara, mis praegu on Pärnu muuseumi kasutuses. Pärnu linn annab loodavale sihtasutusele tasuta üle ajaloolise ja muinsuskaitse all oleva Punase torni. Samuti finantseerib Pärnu linn üleantava kinnistu kasutamisega seonduvad põhitegevuse kulud. Sõltuvalt sihtasutuse plaanidest ja Euroopa Liidu rahalisest toetusest on edaspidi kaalumisel mõningate muude ajalooliste linna kultuuriobjektide üleandmine linna osalusena.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles