Belle and Sebastian, „Girls in Peacetime Want to Dance“

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Plaadi esikaas

Šoti indie-popi kuningate Belle and Sebastiani kaua oodatud album „Girls in Peacetime Want to Dance“ kutsub muusikasõbrad tantsima ja jätab lõppedes kõrvu natuke naljaka tunde.

„Girls in Peacetime …“ on rohkem popp kui indie ega pruugi lõpuni kokku minna ettekujutusega, mis vanematel Belle and Sebastiani fännidel bändi vastse albumi kohta olla võiks. Plaadi energia on peaaegu nagu vanasti, aga väljendusvahendid on muutunud. Esikohal ei ole kuuma šokolaadina voolavad pehmed helid, vaid tantsutümakas, tempokad bassikäigud ja elektroonne disko.

See ei kehti õnneks kogu albumi kohta. Avalugu „Nobody’s Empire“ tõmbab suunurgad vägisi ülespoole, kuna see on täpselt see Belle and Sebastian, keda on kõige parem kuulata hiliskevadel, mil põu on tunnetest pungil ja avali aknast voolab sisse sooja maiõite lõhna, mis ninasõõrmed kihelema paneb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles