Pärnu vanim lasteaed pidas sünnipäeva

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Männipargi lasteaia sünnipäevanädal tipnes maskiballiga.
Männipargi lasteaia sünnipäevanädal tipnes maskiballiga. Foto: Erakogu

Eelmisel aastal pidas Pärnu Männipargi lasteaed 50 aasta juubelit, kuid iga sünnipäev on tähtis. Traditsioonide kohaselt toimus ka sel aastal sünnipäevanädal, mille keskpunktiks sai maskiballi päev.

Et pidu lõbusalt ja kaunilt sujuks, pidid kõik rühmad saali dekoratsioonid valmistama. Nobedad näpud töötasid nii sõime- kui ka aiarühmades. Valmistati värvilisi kette, laternaid, maske, linnukesi ja muid kaunistusi. Saal sai rõõmus ja värvikirev. Vanemate hoolitseda jäi lastele kostüümide muretsemine, millega saadi suurepäraselt hakkama. Emad-isad olid väga huvitatud ja tulid meelsasti mõttega kaasa.

Pidu toimus ühel päeval kahes rühmas. Esimene pidu oli kahele väiksemate laste rühmale.

Kõige väiksemad lapsed Männijänkude rühmast olid riietunud tibudeks, kes esitasid koos kanaemadega lasteaiale kingituseks räpi. Ei puudunud ka populaarne tibutants.

Männipõnnide rühm kinkis lasteaiale isetehtud suure „tordi“, mille valmistamisel olid abiks kolm suurt printsessi ja lossi õukond. Tordi valmistamisel olid suurteks abilisteks meie sõbrad lillad karud.

Järgnesid sünnipäevalaulud, tantsud ja mängud. Mõlema peo organiseerija oli Pipi, meie muusikaõpetaja Aire koos oma ahvi härra Nilssoniga.

Vanemate rühmade, Männioravate ja Männikäbide pidu algas rõõmsa sissemarsiga. Oh, kui palju toredaid tegelasi tuli. Kõik said end ringi keskel muusika saatel tutvustada.

Pidu algas lasteaia lauluga. Männikäbide lumememmedel oli ette valmistatud koos lastega rütmiline luuletus. Oravate rühmas esitasid kolm suurt karu püramiide. Edastati laste valmistatud kingitused lasteaiale. Üllatuskülalistena olid peole tulnud Päike, Kevad ja Öö (lasteaia juhtkond), kes esitasid tantsu pallidega. Sünnipäevatervitus tuli Päikeselt.

Ka see pidu jätkus lõbusate sünnipäevalaulude ning tantsude ja mängudega. Kõik rühmad said  kingituseks lauamängud. Nagu sünnipäevadel tavaks, ei puudunud ka tort.

Oli lõbus, meeldejääv pidu nii lastele kui täiskasvanutele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles