Vanalinnas ollakse aktiivsed ja terved

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu Vanalinna põhikoolis on juba kolmandat aastat korraldatud tervisenädalat, et tõsta õpilaste, õpetajate ja vanemate teadlikkust tervisest ja seda puudutavatest teemadest. Õpilastele on tervisest ja ohutust käitumisest kutsutud rääkima oma ala spetsialistid.

Esmaspäeval korraldasid õpilasesinduse liikmed õpilastele tantsuvahetunde. Kõik huvilised said vahetundide ajal kooli aulas õpilasesinduse liikmete eestvedamisel tantsida. Päeva eesmärk oli julgustada õpilasi rohkem liikuma.

Teisipäev oli pühendatud vaimsele tervisele. Kooli külastas veebikonstaabel Maarja Punak, kes rääkis veebiohutusest ja sellest, mida tuleks teha küberkiusamise korral ning kuidas seda ennetada.

Kolmapäeval tulid algklasside õpilased kooli kodus tehtud tervislike toorsalatitega. Üheskoos valiti parimad salatid ja nende retseptid pandi üles kooli koridori seintele. Õpilastele pidas loenguid Tallinna tehnikaülikooli toiduainete instituudi toiduprofessor Raivo Vokk. Loengul sai teada energiajookide mõjust noorsportlaste tervisele. Samuti räägiti sellest, kuidas ja mida süüa, et püsida terve.

Neljapäeval oli võimalus minna kooliperega Jõulumäele suusatama. Kooli tellitud bussiga said kõik soovijad aktiivsele pärastlõunale Jõulumäel. Õpilastega läksid kaasa kaks kehalise kasvatuse õpetajat. Vahetundide ajal oli huvilistel taas võimalus kooli aulas tantsida. Seekord juhendas neid Kadri Salumaa JJ Street tantsukoolist.

Reedel pidas MTÜ Otsingu ja Päästetööde spetsialist Eimar Täht loengu talvise veeohutuse teemal. Ta rääkis, kuidas käituda olukorras, kui keegi on läbi jää vajunud ja vajab abi. Saadi teada sedagi, mis saab inimestest, kellega on niisugune õnnetus juhtunud.

Iga klass tegi nädala jooksul jalutuskäigu, mille vältel pidi tegema 2015 sammu. Tekkinud on tava teha igal aastal vastava aastanumbri võrra samme.

Veel oli nädala jooksul õpetajatel võimalik lasta kooli meditsiiniõel mõõta vererõhku ja veresuhkrut.

Tore, et tervisenädal on muutunud traditsiooniks, nii saavad õpilased rohkelt teadmisi tervislike eluviiside kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles