Raamatukogus võistlesid kirjandusdetektiivid

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lastekrimikade kirjandusmäng Pärnu keskraamatukogus.
Lastekrimikade kirjandusmäng Pärnu keskraamatukogus. Foto: Pärnu keskraamatukogu

Lastekrimkade kirjandusmäng tõi 106aastasesse Pärnu raamatukokku kümne Pärnumaa kooli võistkonnad, võitjatele saab au osaleda üleriigilises finaalmängus.

Kirjandusdetektiividel tuli enne läbi lugeda 21 raamatut. Kõige terasema pilguga olid teemasse süvenenud Vanalinna põhikooli kolmanda ja neljanda klassi lapsed. Nemad võtavad osa Eesti kastekirjanduse keskuse korraldatavast finaalmängust, teatas Pärnu keskraamatukogu lasteteeninduse peaspetsialist Signe Peeker.

Vanalinna põhikoolile tõid võidu Liis Lumisalu, Kaisa Talts ja Jete-Miia Piiriste. Teiseks tulnud Paikuse põhikooli võistkonnas olid Riin Annusvere, Kristin Laanemets ja Lisanna Jepiselg. Tasavägise võistluse kolmas koht läks Kuninga tänava põhikoolile, mida esindasid Elis Vaher, Hardi Vask ja Helena Triin Toodu.

Väljakutse lühikese ajaga suur hulk raamatuid läbi lugeda ja võistlema tulla võtsid vastu mitu tublit kooli maakonnast ja linnast. Pingereaväliselt osalesid mängus Are põhikool, Audru kool, Raeküla kool, Rääma põhikool, Sindi gümnaasium, Tori põhikool ja Ülejõe gümnaasium.

Kirjandusdetektiividele olid kaasa elama ja perepäevast osa saama tulnud õpetajad, vanemad ja vanavanemad ning raamatukoguhoidjad maakonnaraamatukogudest. Ühiselt kuulati lastekrimkade autori Mika Keräneni juttu naljakatest ja uskumatutest seikadest lugude kirjutamisel, küsiti küsimusi ja oodati autogrammijärjekorras.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles