Jaanus Männik: 2015 on äärmiselt tähtis aasta

Jaanus Männik
, Surju vallavanem
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanus Männik.
Jaanus Männik. Foto: PP

Nelja aasta tagant korduvad riigikogu valimised on justkui eksam, kuid mitte ainult erakondadele, vaid eeskätt valijatele, igaühele meist. Eesti rahva ülekaalukas enamus valis oma riigikorralduseks 1992. aasta juunireferendumil põhiseadust vastu võttes euroopaliku parlamentaarse demokraatia.

Kõrgeima võimu kandjad pole ega tohi meil olla kohale naelutatud suur juht ja õpetaja ega iseteadvad ega ennast asendamatuks pidavad kilekoti- ja tagatoaerakonnad. Selles, et nii üks kui teine oleks välistatud, on ülitähtis roll vabal mõtleval ning oma kodu ja riiki tähtsaks pidaval kodanikul.

Asjaolus, et väike Eesti Vabariik on paremini jalad alla saanud kui paljud meie kunagised okupeeritud sotsialismiriikidest saatusekaaslased, pole vist palju kahtlejaid. Tohutuks eduks ja oma või enda partei teeneks püüavad seda kirjeldada siiski ainult võimu külge klammerduvad poliitikud ja parteid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles