Kaldajärsak laguneb iga aastaga

Lauri Habakuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rannikuääre edasise lagunemise peatamiseks lubas Lottemaa tegevjuht Margit Toodu, et koos trepi parandamisega võetakse ette ka kaldajärsaku kindlustamine.
Rannikuääre edasise lagunemise peatamiseks lubas Lottemaa tegevjuht Margit Toodu, et koos trepi parandamisega võetakse ette ka kaldajärsaku kindlustamine. Foto: Ants Liigus

Rannikuäär on Tahkuranna vallas Reiu külas aasta-aastalt merepiirist üha eemale nihkunud, kõige sagedamini variseb sealne liivane pinnas Lottemaa juures. Hiljutised talvetormid on lõhkunud peale maapinna sealse mereäärse trepi.

Vallaelaniku Maido Zukkeri sõnul laguneb rannajärsak Reiu külas iga tormiga. „2005. aastal oli maapind seitsme kuni kaheksa meetri võrra mere pool,“ ütles ta. „Veel suvel võis praeguseks rannikuäärega kohakuti paiknevast Lottemaa aiast mere poole jääval kõnniteel jalutada.“ Zukker lisas, et Uulu külas, kus tema elab, ei ole olukord nii problemaatiline.

Tahkuranna valla ehitus- ja kommunaalnõunik Alar Vahtra ütles, et vesi uhub tormide ajal selles piirkonnas pinnast ning see on looduslik paratamatus. Seejuures on hävitustöö aastati erinev. „Mõnel aastal ei juhtu seal midagi, sel aastal on tormid aga väga palju kallast lõhkunud,“ lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles