Ülejõe lasteaed on tegutsenud 50 aastat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Ülejõe lasteaed pidas juubelit: perepidu.
Pärnu Ülejõe lasteaed pidas juubelit: perepidu. Foto: Erakogu

Sel kuul tähistab Pärnu üks vanimaid lasteaedu oma 50 aasta juubelit.

19. jaanuaril 1965 avati tollane 15. lastepäevakodu. Alates 1999. aastast kannab lasteaed nime Ülejõe. 50 aasta sisse mahub palju vahvaid ettevõtmisi, toredaid traditsioone ja hulgaliselt õnnestumisi. Lasteaias oli algselt kuus rühma.

2012. aasta sügisest tegutseb Ülejõe lasteaed kahes majas. Novembris 2012 avasime Väike- Kuke maja, kus töötab kaks aiarühma. Oleme suur lasteaiapere, kus kahes majas kokku käib 160 last ja on 39 töötajat. Kõige staažikam töötaja omab pea 37 aasta pikkust tööstaaži meie asutuses. Ülejõe lasteaed on läbi aegade olnud kakskeelne, praegugi töötab lasteaias üks vene õppekeelega liitrühm.

Ülejõe lasteaia juubeliüritusi jagub mitmesse nädalasse. Sünnipäevanädala avas laste mänguhommik. Lapsi naerutasid vahvad klounid, kelles hoolsal silmitsemisel võis ära tunda õpetajad Kersti Karitsa ja Ingrid Sivaku. Nii suured kui väikesed osalejad olid kostüümides. Kohata võis Punamütsikest, Spidermani, populaarset Ämblikmeest, Lumekuningannat, indiaanipealikku jt. Eelnevalt olid lapsed õpetajate juhendamisel meisterdanud-joonistanud lasteaiale sünnipäevakaarte. Nendega kaunistati lasteaia koridor.

Koos endiste ja praeguste kolleegide ning koostööpartneritega tähistati juubelit aktusega. Meenutati möödunut, tunti rõõmu õnnestumistest ja jagati hulgaliselt kiidusõnu lasteaiaperele.

Lasteaednikud on läbi aegade olnud laulu- ja tantsurahvas ning tundnud rõõmu isetegemisest. Lasteaia õppealajuhataja Jaanika Sirp pani paberile loo, mis räägib ühest vahvast mehest, kel nimeks Päären, tema rännakust, Pärnu linna ehitamisest, üle jõe silla tegemisest ja kasvanud linna lasteaedade loomisest, millest üks asub ühel ja teine teisel pool jõge.

Muusikaõpetaja Ulrika Perelman tegi muusikalise seade, õpetas lastele laulud ja tantsud, millest suurem osa on tema omalooming. Nii sündis lugu meie lasteaiast, kus osatäitjaiks personal ja kõik Ülejõe lasteaia lapsed. Peaosades olid õpetajad Kaidi Pikkur ja Kersti Kari, loo jutustajaks õpetaja Pille Perner. Lugu mängiti vanematele Nooruse majas toimunud perepeol. Lasteaiapere ühine muusikal sai lastevanematelt kiitva ja sooja hinnangu. Nooruse maja suur saal täitus pilgeni pealtvaatajaist.  

Jaanuari viimasel nädalal korraldab lasteaed kogemuspäeva, kuhu ootame külla õpetajaid Pärnu lasteaedadest. Parim viis oma erialaste teadmiste täiendamiseks on just nimelt kogemuste jagamine. Meie õpetajad esitlevad oma parimaid praktikaid, anname ülevaate lasteaia tegevusest ja osalejad saavad tutvuda mõlema majaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles