Pärnu politsei otsib korterivarguste ohvreid

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnus Mai või Papiniidu tänaval asuvast korterist varastatud klotsersõrmus.
Pärnus Mai või Papiniidu tänaval asuvast korterist varastatud klotsersõrmus. Foto: Lääne prefektuur

Politsei pidas 12. novembril kinni kaks Lätist pärit korterivarast. Meeste juurest leitu hulgas on kuldehteid, mille omanikke ei ole õnnestunud tuvastada, ja politsei palub kannatanutel ühendust võtta.

Oktoobris-novembris sai politsei teateid 20 Pärnus toime pandud varguse kohta, mida ühendas see, et õhtusel ajal siseneti korterisse või eramusse rõdu või esimese korruse akna kaudu. Varaste saagiks langes raha ja väärismetallist ehteid, teatas Lääne prefektuuri pressiesindaja Kaja Grak.

Politsei pidas kahtlustatavatena kinni 45- ja 41aastase mehe ja nende autost leiti osa varastatud esemeid. Leitud ehete hulgas on neid, mille omanikud on seni tuvastamata. Võimalik, et kõik, kelle valdusest vargus toime pandi, pole sellest politseile teatanud.

Omanikuta on siiani meeste klotser, kiviga kuldsõrmus ja kaks kuldketti. Politseil on alust arvata, et need varastati 12. novembri õhtupoolikul Mai või Papiniidu tänava korterist. Kelle kodunt on nimetatud asjad varastatud, palutakse politseiga ühendust võtta telefonil 444 6578.

Juhtumite suhtes käib kriminaalmenetlus vargust käsitleva paragrahvi alusel ja eeluurimist juhib Lääne ringkonnaprokuratuur. Menetluse käigus selgitatakse välja, kas mehed on seotud kõigi Pärnus toime pandud sarnaste vargusjuhtumitega ja kas nad on varastanud mujalgi Eestis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles