Heategevuskontserdil ja kunstioksjonil kogutakse abi Ukraina sõdurpoistele

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nukud Ukraina meistritelt.
Nukud Ukraina meistritelt. Foto: Pärnu uue kunsti muuseum

Laupäeva, 31. jaanuari pärastlõunal oodatakse kõiki huvilisi Pärnu uue kunsti muuseumisse, kus toimub heategevuskontsert ning kunstioksjon Ukrainat kaitsvate sõdurite toetamiseks.

Kuulata saab Pärnus elavate ukrainlaste ansambli Barvinok laulu ja pillimängu ja osaleda näitusmüügil, kus on võimalik omandada Oleksandr Mihhaltšuki ja Igor Projofjevi maale ning ukraina meistrite rahvuslikke nukke.

Oksjoni tulu läheb magamiskottide muretsemiseks Ida-Ukrainas oma kodumaad kaitsvatele sõdurpoistele. Kraadiklaas rindel näitab paarikümmet pügalat alla nulli. Kaevikutes pole võimalik sooja teha ning üsna paljudel sõduritel on tulnud külmunud varbaid ning jalgu amputeerida. Talvised, tõeliselt soojakindlad magamiskotid oleksid sõduritele suureks abiks.

Kui kellelgi leidub korralikke magamiskotte ja on nõus neid loovutama, siis palutakse need tuua uue kunsti muuseumisse hiljemalt 9. veebruariks. Rahaliselt saab heategevusaktsiooni toetada muuseumi pangaarve kaudu. Kogutud raha eest ostetakse talvetingimustele sobivaid magamiskotte, mis lähevad Ukraina poole teele 11. veebruaril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles