Kristo Rossman: Jäätmekäitlus tõmbetuultes

, OÜ Paikre juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristo Rossman.
Kristo Rossman. Foto: PP

Võimuliidu tegevuskavas on punkt “algatame jäätmeveo korralduse reformi”. Reform peaks toetama jäätmekäitluse baaseesmärkide saavutamist: vältida ja vähendada jäätmeteket, maksimaalselt taaskasutada, minimeerida keskkonnariskid. Võimuliidu tegevuskavale viidates on keskkonnaministeerium kibekiiresti koostanud eelnõu “Jäätmeseaduse ja keskkonnatasude seaduse muutmise seadus”. Ametnikud on olnud tõesti väga kiired ja töökad. Tubli!

Eelnõusse süvenedes puudub aga põhjus edasise kiituse jagamiseks. Tekib hoopis kahtlus eelnõu loojate eesmärkide ja kaine mõistuse olemasolu suhtes. Eesti maaomavalitsuste liit ja linnade liit on andnud eelnõule hinnangu “mitte kooskõlastada”.

Eelnõu kohaselt on toimiva korraldatud olmejäätmetesüsteemiga seoses esile kerkinud mitu probleemi, millest olulisimaks loetakse liialt väikest konkurentsi jäätmeveo turul. Väidetavalt ei taga praegu riigihanke alusel kindlaks perioodiks leitav üks, parima hinnaga jäätmevedaja elanikele parimaid tingimusi ega soodusta jäätmete liigiti kogumist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles