Koolid võistlevad õpilaste pärast

Urmas Hännile
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praegu veel poole tuhande õpilasega ühisgümnaasiumi õpilaste arv kahaneb peagi märgatavalt: lõpetajaid on kuus klassitäit, 10. klasse võtab kool sügisel juurde vaid neli.
Praegu veel poole tuhande õpilasega ühisgümnaasiumi õpilaste arv kahaneb peagi märgatavalt: lõpetajaid on kuus klassitäit, 10. klasse võtab kool sügisel juurde vaid neli. Foto: Ants Liigus

Kümnendate klasside komplekteerimine tõotab Pärnu linnas kujuneda pingeliseks, sest gümnaasiumide ja Pärnumaa kutsehariduskeskuse tarvis ei pruugi õpilasi jätkuda. Seda vaatamata sellele, et Pärnumaal lõpetab kevadel üheksanda klassi pealt 800 noore.

Paraku on nende 800 hulgas ka lihtsustatud õppe ja õpiraskustega klasside ning täiskasvanute gümnaasiumi õpilased. Rääkimata neist, kellel pole vähimatki huvi keskhariduse omandamise vastu – tänapäeval on neidki, ja mitte vähe.

Õpilaste pärast tihedaks kujuneda võivale konkurentsile vihjab juba see, et üheksanda klassi lõpetajate arvuga võrreldav on seegi number, mis näitab koolide vastu võtta soovitavate õpilaste hulka. Täpsemalt kirjutades igatseb sügisest riigigümnaasiumina tööd jätkav Koidula kool enam kui 200, ühisgümnaasium vähemalt 144 ja Sütevaka 70 õpilast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles