Juhtkiri: Hoolimatus riigikogus

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Mõne päeva eest kukkus riigikogus kolinal läbi seaduseelnõu, mis vastuvõtmisel aidanuks piirata kiirlaenude andmist. Kukkus läbi seetõttu, et hulk poliitikuid, nende seas sotsid, kelle erakonnakaaslased on kiirlaenuäri Pärnu Postimehe veergudel korduvalt põhjanud, kas puudus istungilt või jättis hääletamata. 51 vajalikku poolthäält kokku ei saadud.

See seik annab tunnistust sellest, et liiga sageli jääb oluliste küsimuste lahendamine kas ükskõiksuse või hoolimatuse taha, kuigi sõnades ja plakatitel kuulutatakse inimestest hoolimist. Nagu meedias on juba tabavalt sedastatud, jäi seadus vastu võtmata poliitmängude tõttu.

Valimiste eel on riigikokku tagasi pürgivad kodanikud keskendunud rohkem kampaaniale kui töötegemisele. Ei maksa ajada juttu, et päris töö käib komisjonides ja oma kabinetis, sest suures saalis hääletamine, olgu poolt või vastu, on väga suur ja oluline töö, milleks valijad on mandaadi andnud. Selle tegemata jätmine on tööluus, mida erasektoris küll ei sallitaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles