Reena Pärnat tõusis missist olümpiasportlaseks

Lauri Habakuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reena Pärnat.
Reena Pärnat. Foto: Urmas Luik

Kui Reena isaga Tammiste vibustaadionile jõudis, oli Eesti meistrivõistluste finaal juba alanud. Pinged olid selleks ajaks kõrgpunktis, sest üsna pea pidi selguma Eesti 2002. aasta parim naisvibulaskur.

Veidi hiljem, kui Reena tädile pineva heitluse järel kuldmedal kaela riputati, püstitas kaheksa-aastane Reena Pärnat eesmärgi, et ka tema tahab medaleid võitma hakata.

Tookord ei osanud ilmselt keegi aimata, et sellest väikesest tüdrukust sirgub kõigi aegade esimene naine, kes vibulaskjana Eestit olümpiamängudel esindab. Reena oli ju nii õrn ja habras, pealegi minimiss. Kui talle järjepanu printsessi tiitleid tähistavaid valgeid linte õlale tõsteti, võis tõesti paljudele, sealhulgas Reena lähikondsetele, ettenägematu olla, et vibulaskmist harrastav ilus heledapäine tütarlaps spordile nii tõsiselt pühenduma hakkab.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles