Grippi haigestumine kasvab

Lauri Habakuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hoiutas eelmisest aastast.
Hoiutas eelmisest aastast. Foto: Andres Haabu / Postimees

Eelmisel nädalal hakkas Eestis grippi ja sellelaadsetesse viirusnakkustesse haigestumiste arv märgatavalt kasvama, samal ajal võib sellesse tõppe haigestumise intensiivsust jätkuvalt madalaks pidada.

Terviseameti gripikeskuse peaspetsialisti Olga Sadikova selgituse järgi sõltub gripihooaja raskusaste gripiviiruse tüvest ja elanike läbipõdemis- ja vaktsineerimisjärgsest immuunsusest. Ta lisas, et sel nädalal määrati domineerivaks gripiviiruse tüveks A (H3N2), millesse haigestumise kulg on üldjuhul raskem ja seda just kõrgenenud tüsistuste ja suremuse ohu tõttu.

“Iga-aastase gripi ja gripilaadsete nakkuste uuringu kaudu registreeritud andmete põhjal kasvas gripitaoliste haigestumiste arv eelmisel nädalal rohkem kui 15 protsenti, grippi haigestunute arv kolmekordistus,” ütles Sadikova. “Sellele vaatamata võib grippi haigestumise intensiivsust Eestis hinnata jätkuvalt madalaks, kuid gripi levikut juba laialdaseks. Haigestumus on tõusutrendil.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles