Raeküla kooli lapsed säästavad loodust

, klassiõpetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raeküla gümnaasiumi lapsed korjasid küünlaümbriseid.
Raeküla gümnaasiumi lapsed korjasid küünlaümbriseid. Foto: Erakogu

Kaasaegses tõttavas elukeskkonnas, kus igasuguse inimtegevuse kaasnähtuseks on mitmekesised olmejäätmed, on väga oluline osata käituda keskkonnateadlikult. Raeküla kooli suurte ja väikeste pere on selle käitumistava ammu omaks võtnud. Muuhulgas on Raeküla kooli lapsed juba teist aastat osalemas Kuusakoski organiseeritud küünlaümbriste jahis .

Juba kooliaasta alguses läks lahti õhin, et korjata kokku  kodudest ja sõpruskondadest kõik alumiiniumist küünlaümbrised.

Ametlikku võistlust polnud  siis veel välja kuulutatudki, kui jaht juba algas.  Eelmise kogumisperioodi lõpus olid organiseerijad teada andnud, et uuel õppeaastal algab taas alumiiniumist küünlaümbriste kogumine.

Juba esimestel koolipäevadel hakkasid  klassinurkadesse  kottidesse kogunema esimesed jahitavad. Algul olid kotikesed väiksed ja lastele tundus, et nii tillukestest asjadest ei saagi kunagi suured kotid täis.

Kotid aga paisusid  ja paljunesid. Lastele andsid kogumisel innustust ka õpetajad, kes aardekottidesse omagi panuse andsid. Nüüd olid lapsed õige üllatunud sellest, et pungil kotid nii kerged tõsta on.

Oligi kätte jõudnud aeg, et lastele lähemalt tutvustada seda, miks siis ikka alumiiniumist küünlaümbriseid koguma peaks. Õpilastele selgitati loodushoidu ning sedagi kuivõrd keerukas ning energiamahukas on tegelikult alumiiniumi esmatootmine. Milleks siis juba valmis alumiiniumi ära visata, kui selle saab ümber töödelda palju väiksema energiakuluga ja sellest toota midagi uut.

Tegelikult on nii paljude asjadega, et vana  võib saada uue elu, kui meie teda aitame õigele teeotsale. Selleks tulebki prügi sorteerida enne, kui kõik ühte kasti kallata. Igatahes on Raeküla kooli lapsed saanud loodushoiu nakkuspisiku juba algklassides.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles