Olümpiaad reastas tublimad bioloogiatundjad

Anu Villmann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bioloogiatunni õppevahendid.
Bioloogiatunni õppevahendid. Foto: RAIGO PAJULA/PM/SCANPIX BALTICS

Eesti koolinoorte 54. bioloogiaolümpiaadi Pärnu linna piirkonnavoorust võttis osa 90  õpilast.

Ülejõe gümnaasiumis korraldatud teadmisteproovis osalesid 6.–12. klasside õpilased.

Kõige arvukamalt võttis olümpiaadist osa üheksandikke: 22.

10. klassidest seevastu tuli osalema neli õpilast.

Bioloogia aineühenduse juht Urmas Lekk tõstis seekordse aineolümpiaadi puhul esile 11. klassi õpilasi, kes tegid kõigi gümnaasiumiklasside peale silmapaistva tulemuse.

6. klasside arvestuses sai esikoha Sütevaka humanitaargümnaasiumi õpilane Johanna Kasenurm (õpetaja Katrin Lekk).

Teiseks tuli Kaisa-Kriki Kais ja kolmandaks Mikk Saarse. Mõlemad õpivad Kuninga tänava põhikoolis ja nende õpetaja on Anne Urge.

7. klasside parimad olid Sütevaka õpilane Gizi Golt (Katrin Lekk) ja Rääma põhikooli õpilane Henry Niemann (Arina Galkin), kes kogusid mõlemad võrdse skoori punkte. Neile järgnes Liis Kosenkranius Sütevakast (Katrin Lekk).

6.–7. klasside ühisarvestuses võitsid kõik auhinnakohad needsamad seitsmendikud.

8. klasside kõige tublim bioloogiatundja on Kuninga tänava põhikooli noormees Georg Timoštšenko. Teise koha saavutas Sütevaka neiu Annaliisa Vask ja kolmanda koha Kuninga kooli esindanud Iris Epp Sildnik. Kõigi nende bioloogiaõpetaja on Katrin Lekk.

9. klasside õppuritest oli kõige tublim Mai kooli õpilane August Vesik (Eve Popp). Teise koha sai Janeli Arukask Sütevakast (Katrin Lekk) ja kolmanda Mart Miil Ülejõe gümnaasiumist (Maris Agasild).

8.–9. klasside peale kokku oli suurim punktisumma Timoštšenkol, teine oli Vesik ja kolmas Arukask.

10. klasside seas võitis Britt Haas Koidula gümnaasiumist, teist kohta jagasid võrdse punktisumma kogunud Artjom Tsukardin Vene gümnaasiumist ja Mairo Mitt Koidula koolist. Kolmas oli Koidula kooli õpilane Maile Kartau. Kõiki nelja õpetab Sirje Miglai.

11. klasside parim oli Sütevaka õpilane Ida Maria Orula, teise koha pälvis samuti sütevakalane Anneliis Rea. Mõlemat õpetab Allan Lorents. Kolmas koht läks Koidula kooli neiule Nora Küütsile (Sirje Miglai).

Abiturientide esikolmik kujunes järgmiseks: esimesteks tulid võrdse punktisumma saanud Astor-Leon Jürgens Ülejõe gümnaasiumist (Maris Agasild) ja Kadri Saul Koidulast (Sirje Miglai). Neile järgnes Elina Jantson ühisgümnaasiumist (Aita Luts).

Kogu gümnaasiumiosa parimad olid samuti Jürgens ja Saul ning kolmas Orula.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles