Alevi kalmistul meenutati Tartu rahu

Kalev Vilgats
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ennast vabaks meheks vabal maal nimetav Jaan Roosnurm oli mures, et praegused poliitikud võivad piirileppega Tartu rahu õigustühiseks muuta.
Ennast vabaks meheks vabal maal nimetav Jaan Roosnurm oli mures, et praegused poliitikud võivad piirileppega Tartu rahu õigustühiseks muuta. Foto: Urmas Luik

Pärnu Alevi kalmistul vabadussõjas langenute mälestussamba juures tähistati eile 95 aasta möödumist Tartu rahu allkirjastamisest ja meenutati-mälestati neid, kes oma elu hinnaga võitsid vabadussõjas Eesti Vabariigile eluõiguse.

Traditsiooniliselt korraldas tseremoonia Kaitseliidu Pärnumaa malev. Lumelobjaka ja vinge tuulega ilma trotsis mõnikümmend inimest, kogunemine trikolooride all kestis 20 minutit.

Kaitseliidu Pärnumaa kaplan kapten Eduard Kakko meenutas Eesti toodud ohvreid oma vabaduse eest ja rääkis Tartu rahu tähendusest, mis ajaga muutub meie iseolemisele järjest olulisemaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles