Gümnaasiumikatsete ajakava õnnekütte ei soosi

Urmas Hännile
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2009. aastal Kooli 13 asunud toonases Pärnu Hansagümnaasiumis tehtud pilt sobib nüüdki: kui kool on kadunud, siis sisseastumiskatsed on jäänud.
2009. aastal Kooli 13 asunud toonases Pärnu Hansagümnaasiumis tehtud pilt sobib nüüdki: kui kool on kadunud, siis sisseastumiskatsed on jäänud. Foto: Ants Liigus

Üheksanda klassi lõpetajatele kujuneb märtsikuu keskpaik pingeliseks, sest Pärnu gümnaasiumid on sinna plaaninud oma sisseastumiskatsed. Seda suisa nii, et eri koolide vaimuproovimised on sattunud ühele ja samale päevale ning kellaajale.

Ehkki selline kokkusattumine ei tohiks endast kujutada probleemi, on aegade kattumine tekitanud torinat: hulk üheksanda klassi lõpetajaid plaanib teha katseid mitmes, kui mitte lausa kõigis kolmes Pärnu gümnaasiumis.

„Õpilase õigus on valida kolme, tegelikult neljagi kooli vahel, sest Pärnumaa kutsehariduskeskus ei ole mõnele lapsele kehv variant,” ütles Pärnu ühisgümnaasiumi õppealajuhataja Elve Otsalt. „Lõppude lõpuks ei ole laps ju sunnismaine, tema valib ikka selle, mida tema tahab.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles