Pärnu muuseum ootab perepäevale

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu muuseum.
Pärnu muuseum. Foto: Ants Liigus

Laupäeval korraldab Pärnu muuseum militaarse temaatikaga haakuva perepäeva. Tegevust jagub nii suurtele kui väikestele: kätt saab harjutada laskesimulaatoril ja toimub plekkvilede valmistamise töötuba.

Noorteinstruktorid annavad ülevaate, mida kujutavad endast Noorkotkaste ja Kodutütarde liikumine, ja Kaitseliidu Pärnumaa maleva liikmed Rait Vaeno ja Kaido Lüll esitlevad nüüdisaegset sõdurivarustust.

Põneva tegevuse taustaks saab tutvuda hiljuti avatud mahuka näitusega “Kaks lugu. Kaitseliit 1918–1944 ja 1990–2015”, kus on võimalus süveneda nii Kaitseliidu ajalukku kui tänapäeval kasutusel relvade väljapanekusse. Valik originaalesemetest, relvadest ja muust varustusest pärineb kümnest erakogust (Saaremaa sõjavara selts) ja kahest muuseumikogust (kaitseväe ühendatud õppeasutuste ja Kaitseliidu muuseumide kogudest). Fotovalik koosneb Kaitseliidu fotogalerii, ajakirja Kaitse Kodu! ja Eesti filmiarhiivi materjalist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles