Pärnu Postimehe ajakirjanikud Indias: No problems

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui tavalist „ei“d pead viis korda ütlema, siis „no problems“ paneb indialasi juba üks või kaks korda öelduna loobuma.
Kui tavalist „ei“d pead viis korda ütlema, siis „no problems“ paneb indialasi juba üks või kaks korda öelduna loobuma. Foto: Erakogu

See on üks väljenditest, mis sobib hästi Indiat iseloomustama. Istume hommikusöögilauas ja kohalik peseb end kolme meetri kaugusel. No problems. Polnud eile kellelegi hommikusöögi eest maksta. No problems. Küll kunagi peremees tuleb ja siis maksate, te olete ju meie hotelli külalised.

Täna katsetasin seda väljendit teenusepakkujatega, kes iga paarikümne sekundi pärast üritavad midagi müüa. Paadisõitu, habemeajamist, kobraga pildistamist, massaaži jne. Kui tavalist „ei“d pead viis korda ütlema, siis „no problems“ paneb neid juba üks või kaks korda öelduna loobuma.

Ajakirjanik Teet Roosaar on koos abikaasa Vestega 31. jaanuarist 27. veebruarini Indias. Tema seiklusi, mis läbivad pealinna Delhit, püha linna Varanasit, Budhha virgumise paika Bodh Gayas, Kochit, Allepeyd, Varkalat ja Munnarit, saab järgida portaalis Seljakotirändur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles