Juhtkiri: Koolis poliitikata

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Aastaid on võideldud selle eest, et vähemalt haridusasutused oleksid poliitikavabad, et koole ei kistaks valimisvõitlusse ja õppeasutustes ei tehtaks valimispropagandat. Samamoodi oleme aastaid võinud jälgida, kuidas üks või teine poliitik või poliitikuks kippuja püüab haridusasutusi poliitikasse kallutada. Hiljuti tuli selline näide Tartust ja valimiste valvurid naelutasid selle avalikkuse ees häbiposti.

Esmapilgul võib öelda, et riigikogu valimistel kandideerib Pärnumaal kolm koolijuhti. Õnneks on tegemist arukate inimestega, kes koolijuhatamist ja kandideerimist omavahel segamini ei aja.

Kogu Eestis on pilt teistsugune ja poliitikud kipuvad muutuma väga koolilembeseks. Eeskuju annab peaminister Taavi Rõivas. Selles ei oleks midagi taunimisväärset, kui valitsusjuht, ministrid, riigikogu liikmed külastaksid koole regulaarselt ja räägiksid vanemate klasside õpilastele, kuidas poliitikat tehakse ja mismoodi Eesti riik toimib. Kuigi õigupoolest kehtib endiselt ütlemine, et kellele maitseb vorst ja keda huvitab poliitika, ei tohi huvituda sellest, kuidas neid tehakse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles