Alexis Tsipras jagab voodit neonatsidega

Aino Siebert
, Das Baltikum-Blatt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alexis Tsipras käsikäes Euroopa Komisjoni juhi Jean-Claude Junckeriga: kas Kreeka uus kuvand Euroopa Liidus?
Alexis Tsipras käsikäes Euroopa Komisjoni juhi Jean-Claude Junckeriga: kas Kreeka uus kuvand Euroopa Liidus? Foto: Reuters

See, et äärmuslased oskavad musta valgeks rääkida ja oma vastuolulisi tegusid avalikkusele hästi müüa, pole uudis. Uudise väärtusega on fantaasiaküllus, millega nad oma selgrootust selgitavad.

Kunagise Ida-Saksamaa kommunistid, kes pärast riikide ühinemist tegutsevad Saksamaa poliitilisel maastikul erakonna Die Linke (Vasakpoolsed) nime all, olid Alexis Tsiprase ja tema partei Syriza võidu järel Kreekas üliõnnelikud. Erakonna juht Katja Kipping rääkis silmade särades ”Euroopa kevadest“, tema asetäitja Bernd Riexinger edastas Twitteris oma südamlikud õnnesoovid ja esimene vasakpoolne peaminister Saksamaal Bodo Ramelow avaldas kuvatõmmise oma SMS-kirjavahetusest Tsiprasega: ”Congratulations from prime minister from Thueringia“ (”Õnnitlused Tüüringi peaministrilt“).

Ekskommunistide rõõm on nii suur, nagu oleksid nemad saavutanud valimisvõidu. Kui ruttu oli ununenud Riexingeri hiljutine ultimaatum Bundestagi fraktsiooni esimehele Gregor Gysile, et ”rassistide ehk Pegida-marsside demonstrantidega“ keeldub Die Linke suhtlemast. Gysi avaldas soovi ”kuulata meeleavaldajate muresid“. Erakonna aseesimees ei näe samal ajal probleemi selles, et koos mõttekaaslase Tsiprasega astub rahvusvahelisele areenile neonatside erakond Sõltumatud Kreeklased (Anexartiti Ellines) Panos Kammenosi juhtimisel. Ta kommenteeris olukorda Spiegeli veebilehes: ”Neil seal on teistsugused mõõdupuud ja mured.“

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles