Juhtkiri: Teenetemärgid kui aja peegeldus

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Eesti president Toomas Hendrik Ilves on juurutanud viimaste aastatega traditsiooni hoiduda korraldamast riiklike teenetemärkide sadu, nagu oli kombeks tema eelkäijatel. Järgmisel aastal on Ilvesel voli anda riste viimast korda ja siis näeb, kas hüvastijätuks jäädakse samamoodi kokkuhoidlikuks või külvatakse peoga.

Kõigil neil aastatel on tehtud kriitikatki, et tegusid ja saavutusi arvestades leidub väärilisi inimesi tunduvalt rohkem, kui autasude lehele mahub.

Võib-olla see vaid tundub nii, kuid seekord on jagatavad teenetemärgid rohkem kui kunagi varem aja peegeldus. Esiteks tunnustus laulu- ja tantsupeo inimestele, kes on seda kultuuri hoidnud ja edendanud, seistes hea selle eest, et suur Eesti rahva ühtehoidmise pidu alati õnnestuks. Viimatisest on siiani helged mälestused ja silmanurk kipub märjaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles