Näitusel näeb autentseid Eesti kindaid

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristi Jõeste ja meistrikoja Ulas naised kudusid ja panid näitusele välja 50 roositud, kirjatud, narmastatud, tikitud või vikeldatud kinnast.
Kristi Jõeste ja meistrikoja Ulas naised kudusid ja panid näitusele välja 50 roositud, kirjatud, narmastatud, tikitud või vikeldatud kinnast. Foto: Vaiko Edur

Põhjamaiselt käredate talvede tõttu elutähtis kudumiskunst on siinmail olnud nii eriline ja mitmekesine, et praegugi ihalevad kudujad kogu maailmast omandada Eesti silmuskudumise pärandvõtteid.

Et see nii on, kinnitab Pärnus uue kunsti muuseumis meie esivanemate moodi kootud kinnastest näituse avanud Kristi Jõeste. Ta on üks neist naistest, kes seotud omapärase detektiivitööga.

Koostöös Anu Pingi ja Siiri Reimanniga nägi mullu oktoobris ilmavalgust nende kauasel uurimistööl põhinev esimene osa suurest Eesti silmuskudumise triloogiast, mis tutvustab vanu kudumisvõtteid. Koht, kus Jõeste praegugi detektiivitööd teeb – triloogia kolmanda osa tarvis –, on Eesti Rahva Muuseum.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles