Pärnu Postimehe ajakirjanikud Indias: Buddha jälgedes

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Religioonid suhtuvad uudistajatesse erinevalt. Moslemid ei lase uskmatuid Meka lähedalegi. Budism on leebe ja rahulik, lubades selgusele jõuda, milline maailmavaade kellelegi sobib.

Sellised mõtted tulid pähe Buddha virgumiskohast mõnesaja sammu kaugusel puu all lebades. Bodh Gayas Mahabothi templi põhjaserval asuv puu, mille all Budhha elu ja surma kaduvuses selgusele jõudis, on küll aiaga ümbritsetud, ent templi terriotooriumil inimesed palvetavad. Keegi ei seganud meilgi vaikuses mõtteid mõlgutamast. Milline vahe religioonidega, mille kummardajad agressiivselt teisi oma usku värbavad!

Ajakirjanik Teet Roosaar on koos abikaasa Vestega 31. jaanuarist 27. veebruarini Indias. Tema seiklusi, mis läbivad pealinna Delhit, püha linna Varanasit, Budhha virgumise paika Bodh Gayas, Kochit, Allepeyd, Varkalat ja Munnarit, saab järgida portaalis Seljakotirändur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles