Pärnu Postimehe ajakirjanikud Indias: Näitasin abikaasale teise naise hauda

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
India ühe sümboli Taj Mahali lasi moslemist valitseja ehitada oma naise auks, kes oli talle hulga lapsi sünnitanud.
India ühe sümboli Taj Mahali lasi moslemist valitseja ehitada oma naise auks, kes oli talle hulga lapsi sünnitanud. Foto: Erakogu

Kõlab kuidagi perversselt, aga nii see on: India ühe sümboli Taj Mahali lasi moslemist valitseja ehitada oma naise auks, kes oli talle hulga lapsi sünnitanud. Kuna armastus oli suur ning raha ja võimu palju, sai hauakamber seninägematu. Valgest marmorist, lillede ja muu ornamentikaga.

Tean inimesi, kes on mitmel korral Indias käinud ja Agrasse sõitmisest loobunud. Mullegi tundub Taj Mahal kuidagi haibituna. Mitte et tal midagi häda oleks, aga Indias on vähemalt kümmekond kohta, mis samasuguseks sümboliks võiksid pretendeerida.

Ajakirjanik Teet Roosaar on koos abikaasa Vestega 31. jaanuarist 27. veebruarini Indias. Tema seiklusi, mis läbivad pealinna Delhit, püha linna Varanasit, Budhha virgumise paika Bodh Gayas, Kochit, Allepeyd, Varkalat ja Munnarit, saab järgida portaalis Seljakotirändur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles