Uus dramaturg naudib lavastuse sünniprotsessi

Karin Klaus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piret Verte armastus teatri vastu tärkas selle telgitagustega lähemalt tutvudes: ta oli viis aastat Tartu draamafestivali vabatahtlik.
Piret Verte armastus teatri vastu tärkas selle telgitagustega lähemalt tutvudes: ta oli viis aastat Tartu draamafestivali vabatahtlik. Foto: Ants Liigus

Aasta algusest on Pärnu Endla teatris ametis dramaturg Piret Verte, kes peab lugu heal tekstil põhinevast ja näitlejaile pinget pakkuvast teatrist.

Pärnus kasvanud ja Sütevaka humanitaargümnaasiumi lõpetanud Verte sai bakalaureusekraadi Tartu ülikooli romanistika – hispaania keele ja kirjanduse alal ning omandas magistrikraadi teatriteaduse alal. Endlasse tuli ta Estonia teatrist, kus töötas arhiivi toimetajana.

Verte on olnud vabatahtlik teatrifestivalidel, avaldanud intervjuusid ja artikleid kultuurilehes Sirp, ülevaateteoses Teatrielu ja ajakirjas Teater. Muusika. Kino.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles