Enn Hallik: Mu Ukraina ja Vene sõbrad

Enn Hallik
, sporditoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enn Hallik.
Enn Hallik. Foto: PP

Mul on Venemaal hea sõber. Või oleks nüüd õige öelda, et oli. Sest kunagi saime temaga kokkuleppele, et sõpradeks jäämise nimel pronkssõduri teemat ei puuduta. Las olla nii, et temale on Vene sõdur ikka ja alati vabastaja, minu arusaamisel aga vähemalt Eesti pinnal ei midagi muud kui okupant.

Mu sõber elab linnas, kus hakkas käima Venemaa esimene tramm, mille Peeter I monument kaunistab Vene 500rublast ja kus töötab ülikool ja tehakse imemaitsvat süüa. Sõber räägib inglise keelt tasemel, mille kõrval mina olen koolipoiss, on tark ja uuriva loomuga.

Aga nüüd on meie suhted jahedad, et mitte öelda olematud. Sest libastusime praeguse Ukraina konflikti teemale. Ja ma kuulsin tõemeeli seda, kuidas seal sahkerdavad bandeeralased, natsionalistid ja fašistid. Ukraina polevat aga üldse mingi riik, vaid imelik moodustis, mida juhivad bandiidid. Krimm tuligi Venemaale kui õigele omanikule tagasi võtta ja Putin on kangelane.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles