Kuidas käituda vargaga, mida teha hädaseisundis

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Midagi ei tohiks puutuda ega koristada enne, kui politsei on kohale tulnud.
Midagi ei tohiks puutuda ega koristada enne, kui politsei on kohale tulnud. Foto: Foto: politsei

Lääne ringkonnaprokuratuuri vanemprokurör Kristina Tamm, Pärnu politseijaoskonna juht Andres Sinimeri ja Pärnu politseijaoskonna patrulli- ja liiklusjärelevalve talituse juht Sander Peremees selgitavad, mida võib ja mida ei või teha, nähes varast tegutsemas või kurjategijaga vastamisi sattudes.

* Kui keegi paneb toime kuriteo ja teda märgatakse, siis nii kuriteo toimepanekul kui ka vahetult pärast seda põgenemiskatsel on igaühel õigus kurjategija kinni pidada ja politseisse toimetada.

* Jõu kasutamine kurjategija kinnipidamisel – kinni sidumine või kinnihoidmine või ka käte väänamine selleks, et teda kinni pidada ja politseisse toimetada, on lubatav. Kuid see tegevus ei tohi minna üle omakohtuks. Kinnipidamine, ka kinni sidumine kuni politsei saabumiseni õigustab vabaduse võtmist, kuid ainult juhul, kui muud moodi ei saa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles